ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ

ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ

1. Λατομείο Κληματιάς Ιωαννίνων

Στο χωριό Κληματιά, του Δήμου Ζίτσας, στον νομό Ιωαννίνων, από το 1957 πραγματοποιείται η εξόρυξη από τα αυθεντικά μάρμαρα Ιωαννίνων (Γιαννιώτικα). Το ανοιχτό μπεζ χρώμα με τα διάφορα «νερά» που έχουνε τα μάρμαρα Κληματιάς, τα κάνει τόσο ξεχωριστά όσο και μοναδικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η μοναδικότητα και η ιδιαιτερότητα των λατομείων στην Κληματιά είναι πως τα μάρμαρα ποικίλουν στον χρωματισμό τους ανάλογα το βάθος του λατομείου. Έχοντας μικρές διαφορές μεταξύ τους, οι πιο γνωστές διαλογές είναι οι εξής: α) Σπέσιαλ, β) Βράχος, γ) Ογδοντάρι, δ) Κορμός. Η εταιρεία μας έχει ιδιόκτητα λατομεία στην Κληματιά Ιωαννίνων από το 1985, τα οποία έως και σήμερα λειτουργούν καθημερινά.

2. Λατομείο Δεματίου

Στο χωριό Δεμάτι, του δήμου Ανατολικού Ζαγορίου, στον νομό Ιωαννίνων, πραγματοποιείται η εξόρυξη από το μοναδικό και γνωστό σε όλο τον κόσμο, μάρμαρο Δεματίου. Το γκρίζο-λαδί χρώμα του, σε συνδυασμό με τα «νερά», καθώς και η αντοχή του μαρμάρου σε όλες τις συνθήκες και σε όλες τις επεξεργασίες, το κάνει τόσο μοναδικό όσο και σπάνιο σε ολόκληρο τον κόσμο. Η εταιρεία μας από το 1996 έχει ιδιόκτητο λατομείο στο Δεμάτι και έως και σήμερα λειτουργεί καθημερινά.

3. Λατομείο Περιστερίου

Στο χωριό Μεγάλο Περιστέρι, στον νομό Ιωαννίνων, πραγματοποιείται η εξόρυξη του νέου μαρμάρου Περιστερίου (Caramel Beige). Από το 2011, η εταιρεία μας έχει ιδιόκτητο λατομείο λατομείο.

4. Λατομείο Σκοπίων

Στην περιφέρεια του Πρίλεπ, στα βουνά των Σκοπίων, η εταιρεία μας έχει ιδιόκτητο λατομείο από το 2010. Η ποιότητα του μαρμάρου, όσο και ο χρωματισμός του, κάνουν το μάρμαρο ιδιαίτερο και μοναδικό. Οι δύο διαλογές του μαρμάρου είναι: α) Bianco Nuvolato (Λευκό Συννεφάτο) και β) Grigio Nuvolato (Γκρι Συννεφάτο). Έως και σήμερα, το λατομείο λειτουργεί κανονικά προσφέροντας όγκους προς ιδία εκμετάλλευση αλλά και προς πώληση.